Câteva chestii de luat în considerare



    Am o mare nedumerire când navighez pe net în perioada asta post-carantină și anume: de câtă izolare avem nevoie să ne revenim la normal sau mai bine zis „de cât viitor e nevoie pentru a astupa trecutul” ?
    Nu de alta dar probabil ai observat și tu că în acea perioadă, pe care încercăm să o uităm din răsputeri, era un trend în a promite că, odată cu revenirea la „normal” (dacă se mai poate visa la așa ceva) o să renunțăm la proastele obiceiuri.
    Hai că pe astea le știți: invidia pe care ne-o purtăm așa, no-reason, unii altora, lipsa gratitudinii, lipsa respectului față de natură, de noi înșine, ura față de binele altora și imensa procrastinare, la care, mulți dintre noi, chiar și eu, suntem campioni și desigur datul cu părerea (guilty of this too).

Cât ne-am ținut de promisiuni?

    Exact cât a ținut carantina.

    Acum a fost gata, iar în secunda următoarea am uitat absolut toată experiența „minunată” de care am avut parte și ne-am întors la propagarea de aberații și ignoranța grosolană față de problemele noastre.


A te folosi de „body shaming” ca motiv pentru a ramâne la ritualul din carantină: dormit, mâncat și bind-watching all day long.

    Probabil cel mai prost moment de a induce omului ideea că acele kilograme de grăsime în plus (și aici vorbesc de câteva zeci nu de 2-3 kg) sunt normale și că nu e datoria ta să slăbești pentru altcineva. De ce? Pentru că ne plac aceste căi din a ne pune în deplasare, chiar dacă în toate aceste luni am stat (mare parte din noi) cu ochii în ecranele albastre fără cel mai mic efort (mersul).

    Nu spun că e ok să te iei de greutatea cuiva! Exclus! Atât doar că e important să ai un corp și organism sănătos, pentru tine.



Tot nu avem parte de educație financiară, dar nici că ne pasă.

    Probabil ai auzit de expresia „bani pentru zile negre”. Probabil maximum de financial awarness întalnit în țară.
    Acești bani nu sunt altceva decât economii. Iar dacă ai trăit în perioada asta fără să apelezi la așa ceva, ai avut noroc. Se putea și mai rău, iar 2020 nu e nici pe de parte gata.

    Sfatul meu e ăsta: pune mâna și la fiecare venit pune (cel puțin) 10% deoparte și nu te mai atinge de ei. Nu o să faci foamea și în câteva luni vei avea un fond de economii la care să apelezi, la nevoie. 
    Poate așa mai reduci din zecile de ore nedormite din cauza banilor.
    Also, „o viață ai” nu e cea mai strălucită metodă de a trăi, o să vrei o pensie frumoasă dar alcoolul băut și zilele pierdute nu sunt rambursabile!
   
    Și dacă tot suntem aici: NU MAI ARUNCA BONUL FISCAL. Avem noi, ca nație, în sânge, să aruncăm bonul la ieșire și asta ne privează de două chestii esențiale:
  • nu putem monitoriza cheltuielile în mod practic
  • nu putem returna produsul că te-a durut buzunarul să cari o bucată de hârtie (probably you are proud of you right now)
    Nu ai idee cât de bine îți șade cu ceva să te acopere în caz de colaps.



Nu mai avem control asupra timpului

    Dacă ai impresia că ai control asupra timpului reflectă puțin la cât timp ai petrecut pe un device până ai dat de acest articol și ce trebuia să faci.
    Este că ai stat mai mult decât trebuia? Exact!
    Altă chestie pe care, cel puțin pe aceste meleaguri, nu te învață absolut nimeni este o modalitate de time management și uite așa „mă uit 2 min pe Tik Tok” se transformă în „Am stat toată ziua pe telefon și acum e noapte...”.
    Nasol, nu?
    Poți începe prin a limita orele petrecute în aplicații, ordona sarcinile de lucru în funcție de importanță, iar dacă simți că nu te încadrezi setează niște alarme, poate lucrul sub presiune te va ajuta.



Încetează să mai crezi tot ce îți vine sub nas (ajunge acolo cu un motiv).

    E o pandemie globală, nimeni nu și-a dorit-o și NU, NU s-au unit forțe oculte de la guvernare pentru a te forța pe tine să porți o mască. NU e nimic la mijloc în toată chestia asta și chiar nu e nevoie să ieși la protest.
    Ceea ce faci de fapt în acele clipe e să prelungești perioada necesară purtării măștii pentru toți. Cam egoist tu așa, nu crezi?
    5G e dor un standard mai nou pentru rețeaua pe care deja o folosești să citești tâmpenii despre efectele ei, și NU e folosită de nimeni pentru controlul maselor. Ultima dată când ai verificat aveai creier nu receptoare, nu?
    Dacă se va ajunge la administrarea unui vaccin sub nici o formă nu va conține un microcip. N-are nevoie guvernul de oameni așa naivi, stai chill.
    Masca nu împiedică procesul respiratoriu. Iar dacă simți că a purta o mască și a respecta câteva norme minimale de distanțare reprezintă o nedreptate poate ar fi cazul să iei în calcul viața departe de civilizație, e mai bine așa.

    Ideea e că toate aceste conspirații îți sunt aduse cu ușurință în fața ta, iar tu din comoditate le percepi ca informații valide și le dai mai departe, și după tot tu te plângi de înmulțirea restricțiilor.

Outro

Hai să nu mai punem tot la suflet.

    Lumea nu e perfectă și mereu va exista acea invidie și ură însă te poți bucura de o lume mai bună dacă încetezi din a mai trăi după acuzațiile celor din jur și prin a apela la bine atunci când e posibil, chiar dacă nu obții nimic material, nu asta contează până la urmă :)
    Caută mereu să înveți chestii interesante, creează (orice), împărtășește bucurii și lucrează la visul tău. Dezvoltarea personală nu e doar o categorie de cărți cu trucuri pentru o viață miraculoasă ci chiar viața, make the best out of it :)




Lasă un comentariu

Mai nouă Mai veche