Las-o moale

 


    Azi e ziua în care se încep cele mai multe obiective de pe anul ăsta. Doar nu era să ne apucăm de ele de sâmbăta,  nu

    De fapt astăzi e despre disperarea noastră de a ne da sens vieții și cum eșuam lamentabil la acest capitol.  Probabil dimineață o groază de persoane o sa se trezească, iar primul gând o să fie unul acuzator,  la propria adresa. Și că orice bad self-talk o să fie amar,  groaznic de amar. Începând cu situația actuală și reală până la întâmplări, eșecuri și comparații asortate cu dramatism.  " Iar nu am mers/făcut/învățat x,  mereu se întâmplă asta,  ca atunci când eram mic și am făcut x,  sunt un eșec, pana și x a reușit fără să se chinuie.  "

    Sună cunoscut, știu. Ei bine,  chestia asta se întâmplă exact atunci când suntem rea axati pe ideea de achievement încât, culmea,  nu reușim nimic.  Ne e în sânge, ca români să ne comparăm și să ne modelam după spusele altora. Ne măsurăm reușita în viata după câte case/mașini/bacnote la salariu avem în loc de cati de fericiti/impliniti/iubiti suntem. Fuck,  we go so far încât dintr-o mică piedică ne aruncăm în aer tot progresul. 

     O altă chestie pe care am observat-o e că tindem să înlocuim experiențele genuine cu chestii care acum mai putin de 50 de ani nu aveau sens.  " A început progenitura să meargă,  stai să scot telefonul. / Am nevoie de ultimul iPhone,  mașina și o casă pe care nu mi-o pot plăti pe parcursul vieții ca sa fiu și eu cineva. / Fac facultatea de x ca asta se cere,  deși mie îmi place să creez artă.  / Nu dau 200 de lei pe motorină să vizitez x,  prefer sa îmi iau adidași de firma. "

    Ne trezim apoi la 30 de ani cu o criză existențială și una economică și realizăm că n-avem experiente trăite ci averi și rate,  iar cei pe care încercam să îi impresionam nu mai sunt lângă noi,  nu le pasă și la urmă urmei realizăm că toți au ajuns la fel și iarba nune ma verde la vecinu` ci la cel care o udă. 

    Las-o moale,  bucură-te de pașii făcuti,  indiferent de cat de nesemnifcativi par.  Focuseaza-te pe experiente și trăiește lumea prin cel x simțuri pe care le avem,  crede-ma e mai frumoasă priveliștea prin ochii tăi decât ori camera telefonului. Cu străini te porți exemplar ca sa nu te creadă intr-un anume fel,  însă pe tine, la cea mai mică  abatere de la așteptările tale perfectioniste, ești în stare să renunți și eventual,  după o vreme,  să te pierzi cu totul,  ca persoană.

    La urma urmei suntem cumulul experiențelor noastre. Shit happens,  destroy us, but you gotta keep going,  keep what's thrown at you and then rise,  with face pointing forward `cuz that crown gonna fall and shatter our existence. 


    


Lasă un comentariu

Mai nouă Mai veche