Românii și #blm



    Nu e ceva nou în rândul "influencerilor" români în a se alătura oricărei mișcări de pe planetă. Dacă aduce views și impresionează ( pe cine, nu știu ) ne băgăm și noi cu niște teatru de mâna a doua și povești din care ieșim victime, ce contează că nu e moral, banul să iasă.

    Problema apare în momentul în care alăturarea la o astfel de mișcare nu are absolut nicio legătură cu subiectele abordate până atunci sau în momentul în care nu ai tangențe cu țara în cauză.

#BLM - începutul

    Cu excepția cazului în care ai locuit sub o piatră undeva prin cătunele din Apuseni, e puțin probabil să nu fi dat cu ochii peste ceea ce se petrece acum în SUA.Totuși, pentru cei care îndeplinesc aceste condiții lemme introduce y'all:
  • - pe 25 mai, George Floyd, în vârstă de 46 de ani a murit după ce un ofițer al poliției din Minneapolis l-a ținut la pământ cu genunchiul pe gât
  • - imediat după au pornit proteste sub hastag-ul #blm.

    Ca și în cazul fiecărui protest din ultimii ani lucrurile au evoluat de la scandări la incendiat și mai nou lootat magazine scumpe, că deh așa le arăți autorităților că negrii nu sunt hoți ( 🙄 ).

Lumea a început să realizeze că rasismul încă există și în 2020 ( cam târziu, dar mai bine decât deloc ), iar protestatarilor de culoare li s-au alăturat și o mulțime de albi.

Ironia

    Ironia a început odată cu „influencerii” care pentru puțin boost în diverse rank-uri virtuale au început să se victimizeze, să împărtășească aberații și să facă tot posibilul pentru a părea că le pasă. Realitatea e alta, niciunul  din ăștia nu a adus valoare mișcării și unii din ei chiar au pornit aberații care au devenit virale de genul:

- poză neagră de profil
- legea nescrisă conform căreia dacă ești neutru ești rasist și împotriva persoanelor de culoare
- unii cer înlocuirea cuvintelor whitelist și blacklist cu alternative



    Ceea ce mi se pare și mai aberant din toată chestia asta e însăși contradicția din hashtag aka #blm.
Nu înțeleg cum poți opri rasismul atâta timp cât:

  1. - nu ești de acord cu sloganul #alm (all lives matter) 
  2. - consideri că doar negrii sunt discriminați
  3. - în loc să participi activ la proteste sau strângeri de fonduri dai din gură pe social media.

    Ideea e că rasismul există în cadrul tuturor raselor existente: de la tibetanii uciși de China până la rasismul pe baza de țara natală (românii în alte țări de ex.) sau toată mișcarea presupus feministă care cataloghează bărbații în diferite feluri...

    Practic, din mișcare anti-rasism devine una rasistă și persoanele care lootează magazine scumpe ajung deja memate pe social.
Martin Looter King - găsită pe reddit

„Influencerii” românii și mișcarea #blm

    Desigur că participarea, chiar și fictivă la astfel de mișcării generează trafic, iar traficul prin reclame și altele generează venit, iar nouă ca popor materialist ne plac banii.
    O grămadă de tipe de care nu auzisem până acum, răsar la fel ca ciupercile după ploaie educând audiența pe un subiect despre care habar nu au, unele delirând total.

    Un exemplu e Adelina Pestrițu, o tipă de care am dat mulțumită lui Zoso în acest articol 





    Pe lângă ea mai sunt și Ceușan, Ich și Buhnici care în afară de a menționa că susțin această mișcare nu fac nimic concret, dar se aleg cu niște views în plus. - Tipic românesc.

Soluția

    Adevărata soluție la rasism pleacă de la noi, toți. Dacă ne așteptăm ca un guvern să schimbe mentalitatea oamenilor ne punem singuri sare pe rană.
    Putem începe cu eliminarea stereotipurilor legate de orice om, indiferent de rasă, culoare și alte concepte pe care tot noi, ca oameni-exemplu ce suntem le-am introdus ca să ne diferențiem.
    Cel puțin în România e ironic să militezi împotriva rasismului când majoritatea am fost crescuți cu „nu ieși noaptea afară că te fură țiganii”.
    
    Am putea în loc de a înregistra story-uri în care ne dăm loiali mișcărilor de genul și nu a face de fapt nimic util, dona pentru o mulțime de probleme existente și să ținem pentru noi, că sunt destule.

Vă invit să citiți vizionați și aceste articole bazate pe subiectul de mai sus:

Lasă un comentariu

Mai nouă Mai veche